Tuesday, 26 March 2013

bicara posting 'A' :)

assalamualaikum ;)


seperti biasa, hari ini kakak hengkorang akan cakap lagi soal posting.lagi2 isu posting. beriya benar nak cakap pasal posting. yo lahh...nak explain kat sumorang kang tak pasal-pasal orang cakap den tak sihat! kalo tak menulis kat sini, aiyakkkk..terbuku semacam je rasa~eh tak boleh, tak boleh...wajib kena blogkan perasaan berharga ini. muehehehe. tahukah kamu, bahawasanya aku ini sudah menghabiskan pembelajaran di Institut Pendidikan Guru Kampus Dato' Razali Ismail, Kuala Terengganu pada November lepas? ya. tahu tahu. sambil angguk kepala. ok, dah tahu, soalan lain pula. kenapa hang tak posting lagi? dangggg!!!~ benda macam ni lah yang menyebabkan minda aku terpaksa exercise untuk menjawab pertanyaan. bukan setakat aku, malahan pihak SPP dan KPM sendiri juga belum ada jawapannya. antara jawapan mereka adalah seperti berikut:

SPP: tugas kami adalah mengesahkan jawatan encik2, dan puan2 sekalian. posting adalah tugas KPM ya!

manakala bila KPM diserbuu dgn soalan posting, ini jawapan lazim deyouls~

KPM: erm...sila tengok web/portal dari masa ke masa ye. semuanya diupdate di situ.


*wkwkwkwwkwkw* jadinya, siapalah kami untuk 'suka-suka menempatkan diri' di mana-mana tempat yang kami sukai? itu bukan hak kami juga~errr..edit jawapan nampak? dah betul kan, kami orang bawahan, tugas kami mengikut semua arahan orang atasan.tiada arahan, tiada pelaksanaan. ada arahan, Alhamdulillah, I follow~psssst. tapi kan, since isu posting hangatttt diutara selatankan akhir-akhir ini, hati aku sedikit sebanyak dah jadi macam tisu cap XYZ yang sangat nipiss tu ha. menyerap tak tentu pasal! hahahaha. dah macam2 orang menyoal, dan menjawab yang lebih menjurus ke arah benda negatif. hott jugak denn mendengarnya. sabar2, Allah nampak apa kita buat dan cakap :) malas aku nak cakap kat sini apa benda yang orang mengata n cakap bukan2 pada kami yang tak dapat posting lagi ni. sekadar peringatan untuk diri sendiri jelah kan. bagi aku, benda ni kita hanya mentadbir. tapi, tapi! cepat atau lambat itu takdir Allah. setiap sesuatu tu ada lah kan sebab Dia dah aturkan, kenapa nak banyak sangat cakap benda-benda negatif? dah Allah kata waktu itu yang terbaik, bukan sekarang...aiyakkk...kamonnnn peeps, uols yang mengata itu ini, suatu masa dulu penah kan rasa onak ranjau duri dalam kehidupan...jadinya, adalah lebih baik doakan yang baik-baik untuk orang lain, selaku 'anak-anak kita' dan 'orang yang ditugaskan untuk mengajar anak kita'. please, jangan cepat melabelkan orang itu as itu, as ini....dia pointer rendah kott, eh duduk maktab pon menganggur jugak ka, maktab pon tak jamin dah lani noooo~ CONTOHNYA la kan...mueheheheheee... jangan buang masa dengan cakap benda negatif, lebih baik bagi nasihat dan doa ke atas kesejahteraan semua makhluk. serius, ai tark shukerr taww owangg yang shukerr ateww bendew-bendew negatiffff..itteww waserr nak sembur Ridsect jew at dyer, bia dyer pegi main jejauh.


nah, ayat selekeh yang mintak didenda ketuk ketampi 500 kali. betul-betul penegasan gayanya! bhahahahahhhh...

apakah tempat kita posting?

oloo...tak habis2 ura-ura...kura-kura dicelup tepung tempura, jadilah kura-kura yang berpura-pura. boleh macam tu tak? hari demi hari perutku makin senak menunggu penempatan posting. senak2 pon, makan makin berselera! ffffffffuh. ada macam2 brita mengenai posting, ada yang ckp hujung mac, ada yang ckp awal April. tunggu punya tunggu takdok apa habuk brita pon. jadinya, doa jelah dan doa jangan stop mudah-mudahan Allah mudahkan semuanya, urusan aku dan semua kawan2~ lagi satu, ada satu benda yang akan keluar keputusannya April ni. ffffuh, seriyauuu mak! Ya ALLAH, letakkanlah kami semua dalam tempat terbaik.