Wednesday, 28 September 2011

.gerun.bosan.takut.risau.

                                     assalamualaikum ;)


sejak akhir-akhir ni, sangat malas dan bosan nak update entry baru. entah la...rasa macam takde perasaan..tetiba., lagipon, tujuan saya buat blog ni supaya dapat baca cerita n kisah orang lain dalam blog lain, yang jauh lebih sedih dan berat. daripada tu, semangat yang banyak-banyak boleh ditimba.boleh ke macamtu..? ah boleh la...


pastu semalam hujan lebat, ribut terok..sampai blackout dari pukul 8.50malam, sampai 2.45 pagi kot....dalam tempoh sepanjang blackout, sempat la siapkan assignmen sikit sampai bateri habis..pas bateri habis....ouh, taktau nak buat apa lagi..hujan ribut memang menakutkan.nak tido, macam payah-even petang tu rehat tak cukup. konon. huhuu..banyak sangat pikir kot...errrrr, serabut and malas nk hadapi situasi yang akan berlaku dua minggu lagi. malas sebab terlalu complicated.yes~tak nampak jalan yang ringan.


tadi kat kelas...kawan-kawan cakap pasal ribut n taufan di Filipina, yang meng-efekkan cuaca kita. ada jugak cakap pasal komet-meteor yang jatuh di Ghana. bencana ni walaupun tak di-research secara saintifik, tapi guna logik akal, memang ni tanda kiamat kan? setuju tak? kalau lah betol-betol kiamat akan berlaku dalam masa hari ni, esok, atau lusa, atau terdekat ni..saya lah manusia paling rugi..sebab terlalu pikir masalah dunia yang tak pernah berkesudahan, sedangkan amalan nk jumpa dgn-Nya ntah bersedia ke tidak. takut. sangat takut. sekarang, solusinya satu cukup. go~on dengan masalah yang ada. bertenang. hanya Dia penyelesai segala masalah. jangan terlalu bergantung harap manusia dapat selesaikan masalah. jangan terlalu leka kejar kejayaan dunia, belum tentu orang yang excellent dunianya, adalah ahli syurga. paling penting, and paling best berjaya dunia berjaya akhirat. ya, bukan mudah. memang payah. tapi tak salah kita usaha kan? usaha dan tawakkal, semoga Allah bawak kita semua ke jalan 'yang kita nak'...aamin..


p/s : peringatan untuk saya sendir :: dan kawan-kawan semua~