Thursday, 12 January 2012

++ takdir itu sesuatu yang indah ++

assalamualaium ;)
baru beberapa minit lepas, saya menelefon sweety sis dan selepas itu beliau tidak angkat. akhirnya selepas beberapa kali beliau tidak mengangkat call saya, saya pon hampir merajuk 0.00000001 detik la..fine kakma fine...mesti tengah tido berenang-renang ditepian katil n lupa janji kita nak call beliau...muahahahaha..akhirnya, beliau menelefon saya. rupa2 nya beliau tidak mengizinkan saya menelefon takot2 habis kredit...errrr..baik hati kan kakma ni? sayang betul dekat adik dia yang suka mengarut ni.hew2~pastu, kakma ada text sms saya..kata beliau:
"syu, kak rasa syu lagi sedih dari kak. syu simpan sedih lagi byk dari kak"..wink2* saya tak sangka dalam orang ramai sibuk mengejar kebahgiaan, masih ada orang yang Allah hantar sebagai penasihat saya dan memerhati saya sepenuhnya walaupun jarak saya dan kakak ni jauh rumah.cuma satu yang saya percaya, 
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, sesungguhnya Allah amat mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."
- Surah al-Baqarah: 216
 wallah hu'alam...tapi saya percaya, orang yang menjaga hubungan dengan manusia, tu salah satu ciri2 dia menjaga baik hubungannya dengan si Pencipta..